Bongonda over Thorup: Dan ben je misschien een goede coach, maar als mens ...

Bongonda over Thorup: "Dan ben je misschien een goede coach, maar als mens ..."

08-11-2020 10:00 Laatste update: 10:11
47

Theo Bongonda eiste een hoofdrol op in de Limburgse derby met Sint-Truiden. De 1-2-overwinning van KRC Genk was vooral te danken aan de winger, die beide doelpunten voor zijn rekening nam, waaronder een heerlijke lob vanop afstand. Knap, te meer omdat Bongonda deze week in een stormpje terecht kwam vanwege zijn middenvingers richting Jess Thorup.

Toen bekend geraakte dat de Deen plots zou vertrekken bij Genk, reageerde Bongonda zich af met een reeks opgestoken middenvingers op sociale media. "Ik wil even terugkomen op die situatie", vertelde de linkspoot na afloop van de derby bij Sports Late Night. "Het gaat me niet zozeer om het vertrek van Thorup, maar om de manier waarop."

"Ik vind hem een zeer goede coach", verduidelijkt Bongonda. "Ik ga achter zijn rug niet slecht praten, ik feliciteer hem voor wat hij hier heeft verwezenlijkt. Maar het is pijnlijk als hij 'tot maandag' zegt en je twee dagen lang niets meer van hem hoort, om dan dat nieuws te vernemen. Ik vind dat niet correct. Verraden voel ik me niet meteen, want daarvoor moest je verwachtingen hebben."

"Ik verwachtte niets bijzonders van hem, maar het gaat me vooral om het elftal. Wij rekenden op hem. Herbekijk alle interviews die ik gegeven heb, ik was de eerste om aan te geven dat hij een goede coach is. We hoopten het ver te schoppen met hem. Als je dan zoiets doet, sorry, dan ben je misschien een goede coach, maar op  menselijk vlak zegt dat voldoende", besluit Bongonda helder.