Cruciale weken voor Waasland-Beveren: “Het is een belangrijk vijfluik”

Cruciale weken voor Waasland-Beveren: “Het is een belangrijk vijfluik”

07-11-2020 12:12 Laatste update: 12:13
8

Waasland-Beveren is dringend op zoek naar driepunters in de competitie. Vanavond wacht KAS Eupen en Nicky Hayen voorziet cruciale weken voor de club.

“Of dit moneytime is? Dat is een groot woord", begint Hayen aan Het Laatste Nieuws. “Het klopt wel dat het een belangrijk vijfluik is. We beseffen dat we nu de ploegen treffen die meer in onze buurt zitten, daarna wacht ons een zware decembermaand.”

Voor de match van KAA Gent vorige speeldag waren er twee weken coronaproblemen zonder wedstrijden en trainingen. “Het klopt dat ik kwaad was na die eerste helft. Ik vroeg tegen Gent hoge druk, maar die kwam er niet. Ik heb daar het effect van het virus onderschat, dat moet ik toegeven.”

“De jongens die het de weken daarvoor kregen, verlieten de opwarming al met vermoeidheid en zware benen. Toen ik het verhaal las van Tom Pietermaat -toch iemand die altijd in uitstekende fysieke conditie verkeert- die amper tien minuten kon lopen zonder vermoeid te zijn, kon ik die eerste helft beter relativeren.”

Georges Mandjeck keert terug. “Hij had meer trainingsarbeid nodig dan die twee dagen die we hem vóór de wedstrijd tegen Gent konden geven. Deze week heeft hij heel goed kunnen recupereren van de inspanningen en is hij inzetbaar. Dat is belangrijk, want je zag het verschil tussen de wedstrijd tegen Genk mét Georges en die tegen Gent zonder. Hij kan de controle houden op en sturing geven aan het middenveld.”