Martinez zit met gemengde gevoelens over Lukaku, Castagne haakt af

Martinez zit met gemengde gevoelens over Lukaku, Castagne haakt af

07-11-2020 11:35
1

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn selectie bekend. Romelu Lukaku is van de partij, ondanks dat de Belgische topschutter al 10 dagen lag sukkelt met een hamstringblessure. Zondag speelt Internazionale tegen Atalanta en zal Martinez daar zien of hij fit genoeg is om te spelen voor België, indien Lukaku in de selectie zit.

Bij Inter zien ze hem maandag liever niet vertrekken. Of hij nu speelt tegen Atalanta of niet. Alleen weet zijn Italiaanse club ook dat ze geen poot hebben om op te staan: Lukaku moet zich maandag aanmelden bij de medische staf van de Rode Duivels. “We zullen hem daar onderzoeken en daarna nemen we een beslissing”, zei Roberto Martínez vrijdag.

De voortekenen zijn gunstig. Lukaku hervatte donderdag de lichte trainingen bij Inter. Vrijdag trapte al tegen een bal en kon hij de intensiteit opdrijven. Na tien dagen aan de zijlijn hield de adductor stand. In de kleedkamer bekende Lukaku dat hij zich goed voelt. Vandaag probeert hij te hervatten met de groep. Hij doet er alles aan om zondag tegen Atalanta minstens de bank te halen, meldt Het Laatste Nieuws.

Trainer Antonio Conte gaf eerder al aan geen risico te willen nemen met ‘Big Rom’. Liever houdt hij hem nog een wedstrijd extra aan de kant dan een zwaardere blessure te riskeren, van bondscoach Martínez verwacht hij straks hetzelfde.

Ook Leandro Trossard sukkelt met een spierletsel. Hij liep eveneens een adductorenletsel op tijdens de training en speelde vrijdag niet met Brighton. "We hopen dat hij na de internationale break weer beschikbaar zal zijn", zegt coach Graham Potter. "De eerste diagnose was positief. Wij moeten nu afwachten."