Blessin maakt KV Oostende weer aantrekkelijk en wil stunten tegen Club Brugge

Blessin maakt KV Oostende weer aantrekkelijk en wil stunten tegen Club Brugge

07-11-2020 10:55

KV Oostende onderging een fikse metamorfose in het tussenseizoen. Van een degradatiekandidaat tot één van de revelaties van het seizoen. Alexandre Blessin is met zijn uitstekende trainerskwaliteiten bezig met KV Oostende weer op de kaart te zetten. Het Nieuwsblad haalde verhaal achter de man van KV Oostende.

Alexandre Blessin streek in het tussenseizoen neer in Oostende. Hij kwam van de U19 van RB Leipzig, een Duitse topploeg die zich razendsnel ontwikkelt. Blessin is duidelijk als het over tacktiek gaat, hij past zijn systeem nooit aan. Hij kijkt wel hoe de andere ploegen spelen en probeert daar op in te spelen, maar de Duitse coach staat garant voor druk vooruit te zetten.  "Uit statistieken van vorig seizoen bleek dat de opponenten van Oostende de bal gemiddeld zestien keer mochten rondspelen voor ze werden aangevallen door één van ons. Fout. Het andere team moet achteruit geduwd worden, weg van onze goal", vertelt Blessin aan Het Nieuwsblad.

Blessin staat er om beken om de werkethiek hoog te leggen. Met andere woorden wordt er in KV Oostende zeer hard getraind, wat ook logisch is want het spel van Blessin heeft een ijzeren conditie nodig om goed uitgevoerd te worden. "Sceptici zeggen dat die harde arbeid zal leiden tot blessures. De KVO-coach countert: “Niet de trainingen leiden tot spierblessures, wel een niet-gebalanceerd lichaam. Waarom voetbalt Cristiano Ronaldo op zijn 35ste nog op zo'n niveau? Omdat elk spiertje getraind is. Een sterk bovenlichaam is cruciaal om kwetsuren te vermijden. Ik zie soms spelers die niet eens vijftien keer kunnen pompen. Dat is een probleem in het voetbal. Dan kan je geen prof zijn. Ooit las ik dat jongeren eigenlijk 10.000 uur moeten trainen om hun talent als sporter of musicus volledig te ontplooien. Wel, bij de jeugd van RB Leipzig telden we eens en kwamen we aan maximaal 5.500 uur. Kinderen beginnen te voetballen, maar trainen alleen hun benen. Zo raken ze uit evenwicht. Ze moeten judo doen, atletiek, basket… Alles voor een betere coördinatie. Ik wil geen bodybuilders, maar zeker na de lange inactiviteit door corona zag ik jongens die volledig uit balans waren. Daarom trekken we nu geregeld naar de fitness", zegt de trainer van KV Oostende.