Voor de coëfficiënt ziet het er niet goed uit, geniet van de eigen competitie

"Voor de coëfficiënt ziet het er niet goed uit, geniet van de eigen competitie"

07-11-2020 10:25
12

Het was een slechte Europese week voor de Belgische clubs. Niemand haalde een punt en zo bleven we achter met een 0 op 12. Dit is niet goed voor de coëfficiëntie en een vaste plaats in de Champions League. Johan Boskamp gaf zijn mening aan Het Belang Van Limburg over het Europese parcours van de Belgische clubs.

Eerst verloor Club Brugge op woensdagavond van Borussia Dortmund, een dag later konden KAA Gent, Antwerp en Standard ook geen punten pakken in de Europa League

Johan Boskamp liet zich uit over de Europese prestaties en toekomst van de tickets. "De Belgen zullen geen vaste Champions League-plaats meer kunnen opeisen. Maar we maken wel een denkfout. De tijden dat de Belgische clubs de goede ploegen uit Polen of Oostenrijk naar huis speelden, zijn voorbij. Standard miste tegen Poznan een paar spelers en het was meteen kansloos. Gent speelt al langer ellendig en LASK Linz, dat Antwerp klopte, is gewoon een goede ploeg. Brugge had het vorig jaar ook lastig tegen hen. En wie had nu gedacht dat Club Brugge even Dortmund opzij ging zetten? Het is geen schande om van die Duitsers te verliezen. Die kopen spelers van 40 miljoen euro. Brugge, dat hier dominant is, kijkt in de categorie van 5,6,7 miljoen. Wat denk je dan dat gaat gebeuren? Uiteraard zal je incidenteel stunten, maar structureel zal dat niet lukken. Daarom zeg ik: geniet nu gewoon van je eigen competitie - die is zeer spannend - en van de keren dat een topploeg als Dortmund op bezoek komt", liet Boskamp weten in zijn wekelijkse analyse voor Het Belang Van Limburg.