Genk haalde Van den Brom zonder problemen: 'Utrecht liep net geen polonaise'

Genk haalde Van den Brom zonder problemen: 'Utrecht liep net geen polonaise'

07-11-2020 09:30 Laatste update: 17:44
13

De Nederlandse analist Wim Kieft is nog niet onder de indruk van de trainerskwaliteiten van John van den Brom. De oud-spits vindt het een teken aan de wand dat FC Utrecht allerminst zijn best doet om een vertrek van de 54-jarige coach tegen te houden.

'Als je hem erbij zag zitten bij Heracles Almelo-FC Utrecht, onderuitgezakt in die tuinstoel, de wanhoop nabij, terwijl zijn elftal zich naar de slachtbank liet leiden. Van den Brom zal gerust een aardige jongen zijn, maar al gedurende zijn hele trainerscarrière is hij de eerste die in paniek raakt als het even spannend wordt', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'FC Utrecht zette de aanval op de top-drie in, maar Van den Brom presteert werkelijk niets met zijn ploeg, terwijl hij over de nodige kwaliteiten kan beschikken', oordeelt de voormalig international. 'En vervolgens legt hij direct zijn vertrekwens neer bij de clubleiding van FC Utrecht en wil hij meteen vluchten naar de eerste de beste Belgische club – KRC Genk – die naar hem informeert.'

'Normaal zeg je: wegwezen. Maar niet Van den Brom. Al was het veelzeggend dat FC Utrecht helemaal geen moeite deed om Van den Brom te houden. Ze liepen nog net niet de polonaise', constateert Kieft.