Europees voetbal is goed voor het geld, maar een vergiftigd geschenk

"Europees voetbal is goed voor het geld, maar een vergiftigd geschenk"

07-11-2020 10:10
16

Standard de Liège startte goed aan het seizoen, ze speelden goed voetbal met veel jonge gasten en plaatsten zich voor de Europa League. Nu zitten de jongens van Philippe Montanier in een mindere periode. De 0 op 9 in de Europa League en de zware blessure van hun kapitein zorgen niet meteen voor een goed gevoel.

Eric Van Meir en Nico Claessen hebben beiden een verleden bij Standard en lieten zich in Het Belang van Limburg uit over de mindere periode van de Rouches.

Eric Van Meir is duidelijk over waar het schoentje knelt. Standard heeft niet de kern om mee te strijden op drie fronten. "Het is simpel, je moet wedstrijden winnen. Het is na de interlandperiode verkeerd gaan lopen. Ze kregen er door de Europa League midweekmatchen bij en die verloren ze allemaal. Er zijn verschillende oorzaken: de coronabesmettingen en zeker ook de blessure van Vanheusden, maar de opeenvolging van matchen is het grootste probleem. Standard is niet klaar om zoveel matchen te spelen op korte tijd", liet Van Meir weten aan Het Belang Van Limburg.

Volgens Nico Claessen ligt het probleem bij de Europese wedstrijden. Die zorgen voor een mooie bron van inkomsten maar op Europees niveau komt dit Standard een beetje te kort. "Standard had Europees voetbal nodig voor de financiën, maar het is een beetje een vergiftigd geschenk gebleken. We dachten allemaal dat het op de rails zat, maar toen begonnen er belangrijke spelers weg te vallen. Carcela speelt weer, maar komt niet tot zijn recht. Er is nu niet echt iemand die de ploeg op sleeptouw kan nemen. Bastien heeft de kwaliteiten, maar hij is twee maanden uit geweest en moet plots alles spelen. Dan krijg je zware benen. Hij heeft tijd nodig", verklaarde Claessen aan Het Belang Van Limburg.