KV Mechelen sleept nog een puntje uit de brand tegen Charleroi

06-11-2020 22:30 Laatste update: 22:38
14

KV Mechelen blijft in de kelder van het klassement na een 3-3 gelijkspel tegen Sporting CharleroiMalinwa had doelkansen genoeg, maar de afwerking liet opnieuw te wensen over.

Het begon nochtans uitstekend voor KV Mechelen. Na amper negen minuten zorgde Hairemans voor vuurwerk met een heerlijke vrijschop. Bij de eerste kans voor Charleroi was het ook raak: Rezaei kopte de vrijschop van Morioka mooi binnen.

De Camargo liet zich rond het halfuur opmerken. Met een knappe plaatsbal liet hij de te ver uitgekomen Penneteau kansloos. Opnieuw De Camargo en Defour misten nog opgelegde kansen in de slotfase, en dat zou KV Mechelen zuur opbreken.

Charleroi slaat terug
In de tweede helft schoten de Zebra's wakker. Nicholson miste eerst nog een kans voor open doel, maar Vanlerberghe versloeg even later zijn eigen keeper: 2-2. Daarmee was het leed nog niet geleden voor KV Mechelen. Gholizadeh kon een barslechte terugspeelbal van Kaboré in doel werken voor 2-3.

KV Mechelen leek op een nederlaag af te stevenen, tot het een penalty kreeg voor hands bij Charleroi. Van Damme zette zich achter de bal en faalde niet. 3-3 was meteen ook de eindstand.