Mourinho kijkt kritisch naar rol Stuivenberg: 'Ik voel mij niet comfortabel'

Mourinho kijkt kritisch naar rol Stuivenberg: 'Ik voel mij niet comfortabel'

06-11-2020 17:14
3

Het zint Tottenham Hotspur-manager José Mourinho niets dat Albert Stuivenberg tijdens de komende interlandperiode met Gareth Bale moet werken. De Portugees voelt zich 'oncomfortabel' bij de rol van de Nederlander, die zowel assistent is van Arsenal als Wales.

Mourinho vindt het vreemd dat een trainer van de aartsrivaal van Spurs straks verantwoordelijk is voor Bale. Stuivenberg neemt samen met Robert Page bovendien de honneurs waar bij Wales nu Ryan Giggs ontbreekt, omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin.

Volgens de Portugees springt Tottenham bijzonder voorzichtig om met Bale, die in het verleden regelmatig met blessures kampte. "Het werk van de afgelopen maanden willen we niet vernietigen. Wales speelt twee duels in de Nations League en ik verwacht dat Bale speelt. Maar als zij net zoveel om hem geven als wij, dan managen ze zijn herstelperiode goed. Ze moeten zijn speelminuten controleren en voorkomen dat hij te vermoeid raakt."

Juist daar twijfelt Mourinho nu aan. "Giggs is nu niet verantwoordelijk voor deze duels en daar baal ik van, want voor de vorige interlandperiode belde hij mij op over Ben Davies. Gareth was toen niet geselecteerd. We deelden onze mening, maar dat zal nu wel niet gebeuren. Het feit dat één van de coaches voor Arsenal werkt, maakt mij zeer ongemakkelijk. Eerlijk, ik voel mij daar niet comfortabel bij."