Standard laat het afweten in Europa League: We moeten strijdvaardiger zijn dan dit

Standard laat het afweten in Europa League: "We moeten strijdvaardiger zijn dan dit"

06-11-2020 09:15
1

Standard heeft net als KAA Gent een 0 op 9 gepakt in de Europa League. Op het veld van Lech Poznan gingen de Rouches met 3-1 de boot in. Verdediger Noë Dussenne vindt Standard telkens te slap acteert bij Europese wedstrijden, zeker in tegenstelling tot de competitie.

"De ploeg was afwezig", zei de Standard-verdediger na afloop in Het Nieuwsblad. "Daarom kregen we drie goals tegen. Natuurlijk missen we veel spelers, maar we zijn profs. Het was elf tegen elf. We moeten agressiever en strijdvaardiger zijn dan dit. Je vecht niet een heel seizoen voor Europees voetbal om dan nul punten te pakken."

Ook Philippe Montanier baalde na de vermijdbare nederlaag van Standard. "We zaten goed in de wedstrijd, maar konden jammer genoeg de score niet openen. Zij deden dat wel en vooral in de tweede helft lagen we echt onder. We wisten dat we niet op ons sterkst waren, maar de doelpunten kwamen er vooral na individuele fouten. Er zijn nog mogelijkheden in Europa, maar dan zal het toch veel beter moeten. Dit niveau was niet goed genoeg voor de Europa League."