Leko na verlies tegen LASK: Mijn hart bloedt, dit was voor ons een unieke kans

Leko na verlies tegen LASK: "Mijn hart bloedt, dit was voor ons een unieke kans"

06-11-2020 07:15
6

Royal Antwerp FC heeft niet voor een 9 op 9 kunnen zorgen in de Europa League. In het eigen Bosuilstadion werd met 0-1 verloren van een uitgekookt LASK Linz. Coach Ivan Leko baalde na afloop als een stekker, zeker omdat de Kroaat dergelijk wedstrijdscenario had verwacht.

"De wedstrijd was exact zoals we hem hadden verwacht. Twee teams met eenzelfde systeem van spelen en druk zetten. Het was wellicht geen aangename partij voor de supporters met veel duels en lange ballen. Zij lieten ons niet spelen en wij lieten hen niet spelen. Zulke wedstrijden worden altijd beslist door individuele kwaliteiten of fouten", aldus de Antwerp-coach bij Sporza.

Toch toont Leko zich een goede verliezer. "Ik moet hen feliciteren want ze lieten zien wat we verwacht hadden. Ik vind het moeilijk om toe te geven, maar ze verdienen de zege, al kan ik mijn spelers niet veel kwalijk nemen. We hebben geprobeerd, geforceerd en konden op het einde nog gelijk maken, maar dat is voetbal."

Europese overwintering
De Kroaat beseft dat Antwerp nog vol aan de bak moet wil het Europees overwinteren. "Mijn hart bloedt, want dit was voor ons een unieke kans. Op dit niveau moeten we nog veel bijleren. Jammer van het resultaat, maar ik ben wel fier op mijn jongens. Het is leuk dat we aan de leiding blijven staan, maar we gaan punten moeten pakken in Oostenrijk. Die wedstrijd wordt superbelangrijk."