Gent geraakt niet voorbij Belgrado en blijft net als Standard achter met 0 op 9

05-11-2020 22:52
24

KAA Gent blijft op de sukkel. De ploeg van Wim De Decker heeft donderdagavond in de Europa League met 2-1 verloren op het veld van Rode Ster Belgrado. Daardoor blijft Gent -net als Standard Luik- achter met 0 op 9.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de Buffalo's. Bukari kreeg een reuzenkans om de score te openen, maar begon te twijfelen en kreeg het leer niet voorbij doelman Borjan. Aan de overzijde ging de eerste kans voor de thuisploeg wel binnen. Gobeljic zette zich door in de zestien en legde achteruit tot bij Kanga, die in één tijd voorbij Coosemans knalde.

Lucky goal Odjidja
Gent moest even bekomen van die opdoffer, maar kwam halfweg de eerste helft toch langszij. Een afstandsschot van Odjidja week af en verraste Borjan helemaal: 1-1. De Buffalo's kregen voor de rust nog een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Na slecht uitverdedigen bij Rode Ster kreeg Botaka de bal toegespeeld van Odjidja, maar hij mikte onbesuisd over.

De reactie aan de overzijde liet niet lang op zich wachten: Katai zag zijn pegel op de deklat uiteenspatten. Beide ploegen trokken naar de kleedkamer voor een beetje rust, maar Gent bleek na de onderbreking nog te slapen. Rode Ster trok het laken naar zich toe en kwam op voorsprong via Katai, die een vrije trap langs de muur in de verste hoek krulde.

Slotoffensief levert niets op
Even later stond het bijna 3-1. Coosemans moest uitpakken met een knappe redding op het schot van Gajic, maar duwde de bal wel pal in de voeten van Gobeljic. Die besloot van dichtbij op de paal. Bij de weinige tegenstoten van Gent bleek de efficiëntie alweer het grote probleem. Na een slim tikje van Yaremchuk kon Dorsch van dichtbij uithalen, maar hij talmde te lang en kon niet afwerken.

In de slotfase van de wedstrijd leek Gent toch wakker te schieten. Een schot van Yaremchuk werd afgeblokt, dat van Mohammadi ging naast. Bij een poging van Dorsch moest Borjan zijn vuisten nog eens bovenhalen. Gent voerde de druk op en bleef aanvallen, maar was niet secuur genoeg in de zone van de waarheid en kon een nieuwe nederlaag niet meer vermijden. Net als Standard Luik blijft Gent achter met 0 op 9 in de Europa League.