Antwerp gaat in eigen huis de boot in tegen uitgekookt LASK Linz

Antwerp gaat in eigen huis de boot in tegen uitgekookt LASK Linz

05-11-2020 22:45 Laatste update: 22:56
31

Antwerp heeft de goede lijn niet kunnen doortrekken in de Europa League. Na zeges tegen Ludogorets en Tottenham werd er nu met 0-1 verloren van LASK uit Oostenrijk.

LASK Linz schoot uitstekend uit de startblokken en kreeg meteen een mooie kans via Gruber. Hij stuitte op Butez. De druk van de Oostenrijkers hield aan, maar tot een doelpunt kwamen ze niet. Antwerp kwam pas op het halfuur was beter in de wedstrijd, met nog kansjes voor Verstraete en Mbokani. 0-0 was uiteindelijk een logische ruststand.

Na de pauze ging de wedstrijd meer gelijk op, maar op de counter kon LASK toch toeslaan. De defensie van Antwerp verloor Eggestein uit het oog en die kon makkelijk binnentrappen. LASK kwam zo in een zetel, tot Holland een tweede gele kaart pakte voor een domme fout op Refaelov. Antwerp ging voor een slotoffensief in het laatste kwartier, maar de Oostenrijkers stonden pal. Mbokani kreeg een zeldzame kans niet binnen het kader.

Antwerp blijft zo achter met een 6 op 9 en krijgt bovenaan gezelschap van Tottenham én LASK. Ludogorets staat nog op nul en is zo goed als uitgeteld.