Hazard levert zeldzame prestatie en komt in rijtje Mertens, Sonck en Vermaelen

Hazard levert zeldzame prestatie en komt in rijtje Mertens, Sonck en Vermaelen

05-11-2020 10:19

Club Brugge kreeg een duidelijke nederlaag te slikken tegen Borussia Dortmund: 0-3. Uitgerekend Thorgan Hazard opende de score met een degelijke halfvolley. Met die treffer schaart de aanvallende middenvelder zich in een knap en zeldzaam rijtje.

Hazard is namelijk pas de vierde landgenoot die weet te scoren tegen een Belgische club in de Champions League. De primeur was voor Wesley Sonck. In het seizoen 2003-2004 maakte hij als aanvaller bij Ajax liefst drie doelpunten in twee onderlinge confrontaties met Club Brugge, dat later zijn werkgever zou worden.

Zes jaar later luidde Thomas Vermaelen een jammerlijke terugkeer in tegen Standard Luik. In hun openingsduel in de CL stonden de Rouches al na vijf minuten 2-0 voor, maar uiteindelijk zou Arsenal FC nog aan het langste eind trekken (2-3). Vermaelen kopte de belangrijke aansluitingstreffer op het bord.

Voor de derde en laatste voorganger van Hazard moeten we slechts terug naar de CL van vorig seizoen. Dries Mertens haalde de trekker over in de 4-0-zege van zijn Napoli tegen KRC Genk. Een opsteker voor de Rode Duivel, nadat hij in de heenwedstrijd tegen zijn zin op de bank moest starten.