Piqué duidelijk over vertrek Bartomeu: 'We werden elk jaar stukje slechter'

Piqué duidelijk over vertrek Bartomeu: 'We werden elk jaar stukje slechter'

05-11-2020 09:40
3

Gerard Piqué geeft aan dat het vertrek van president Josep Maria Bartomeu de juiste beslissing is voor FC Barcelona. De verdediger weet dat er veranderingen nodig zijn bij de Spaanse grootmacht om weer uit te groeien tot een club van wereldklasse.

"De club is zoals die is op dit moment", begint Piqué na de overwinning op Dinamo Kiev (2-1) van woensdagavond, geciteerd door AS Diario. De verdediger zag dat het vertrek van Bartomeu als president noodzakelijk was. "Het was duidelijk dat het steeds minder werd. We werden elk jaar een stukje slechter. Bij een club als Barcelona is er geen ruimte voor een overgangsjaar."

"In La Liga moet het beter, maar dat gaat lukken", is Piqué vol vertrouwen. Champions League-winst lijkt de verdediger niet realistisch. "Het is normaal dat mensen ons niet als kanshebber zien voor de Champions League-winst. We zullen hard werken met deze geweldige groep en dan komen de resultaten vanzelf. Er is nog een lange weg te gaan dit seizoen. Het zal niet gemakkelijk gaan, maar de resultaten gaan komen", sluit Piqué af.