UPDATE: KVK bevestigt onfortuinlijk nieuws, D'Haene voor lange tijd out

UPDATE: KVK bevestigt onfortuinlijk nieuws, D'Haene voor lange tijd out

05-11-2020 09:00 Laatste update: 11:19
7

KV Kortrijk kreeg een serieuze domper te verwerken. Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat de Kerels dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op Kristof D’Haene, toch één van de absolute smaakmakers in het Guldensporenstadion.

D'Haene kampt met een heupblessure, die hij opliep tegen RSC Anderlecht. Velen herinneren zich wellicht nog de bewuste fase waarbij de Kortrijk-linksachter verdedigde op Francis Amuzu, maar waarbij hij in het gras bleef steken met zijn studs. Later onderzoek toonde aan dat een operatie onafwendbaar is voor D'Haene.

Dit betekent extra slecht nieuws voor Kortrijk, dat zo in de problemen komt. 'In het meest optimistische scenario betekent dat een afwezigheid van drie maanden, maar de kans is groter dat D'Haene tegen een revalidatie van een half jaar aankijkt. Voor Kortrijk is dat dramatisch nieuws, want door de uitleenbeurt van Bat­sula heeft het geen andere linksachter in de kern zitten.'

UPDATE: KV Kortrijk bevestigd dat D’Haene onder het mes moet. De verdediger zal zoals voorspeld drie tot zes maanden aan de kant moeten staan. Het lijkt dus waarschijnlijk dat D’Haene niet meer in actie kan komen dit seizoen. Het is overigens niet de eerste keer dat D'Haene met zijn heup sukkelt, ook afgelopen zomer stond hij een tijdje aan de kant met heupproblemen.