Koeman ziet één absolute Barça-uitblinker: Laten zien van wereldklasse te zijn

Koeman ziet één absolute Barça-uitblinker: "Laten zien van wereldklasse te zijn"

05-11-2020 07:28
2

In Spanje ziet men het experiment met Frenkie de Jong als centrale verdediger als een mislukking, maar Ronald Koeman is van mening dat het opstellen van De Jong als verdediger een succes was. De trainer van FC Barcelona denkt erover na hem vaker zo in te zetten, mocht dat nodig zijn.

"Clément Lenglet speelde de laatste tijd veel wedstrijden en had fysieke klachten", begint Koeman na de wedstrijd, geciteerd door Marca. "In zo'n geval is De Jong een prima optie achterin. We hebben op die manier een verdediger die in kan dribbelen met de bal en voor een manmeersituatie kan zorgen op het middenveld", aldus Koeman.

De oefenmeester was allesbehalve tevreden met het spel van zijn ploeg. Barcelona won met de nodige moeite van Dinamo Kiev (2-1). "Ik ben tevreden met het resultaat, maar niet met grote delen van deze wedstrijd. We verloren de controle. Vooral zonder de bal was het niet goed, we weten dat het beter moet. Denk aan het drukzetten. Als je dat doet, dan moet het hele team het doen. Anders geef je veel te veel ruimte weg. Daarover moeten we praten, we moeten het analyseren."

Wel is Koeman te spreken over de prestatie van Marc-André ter Stegen, die Barcelona met een aantal geweldige reddingen op de been hield. "We hadden geluk dat hij weer kon spelen. Dankzij Ter Stegen, die fenomenaal was, bleven we in de wedstrijd. Hij heeft weer eens laten zien een keeper van wereldklasse te zijn, hij speelde een perfecte wedstrijd."