Dortmund toont wat efficiëntie is, sterkhouders Club Brugge onzichtbaar

Dortmund toont wat efficiëntie is, sterkhouders Club Brugge onzichtbaar

04-11-2020 23:25 Laatste update: 05-11-2020 12:12
27

Club Brugge was in het kampioenenbal uitstekend gestart in de Champions League met een vier op zes na een zege tegen Zenit en een gelijkspel tegen Lazio. Vandaag kwam Borussia Dortmund op bezoek. De Duitsers wonnen zonder veel problemen met 0-3. VoetbalPrimeur.be analyseerde de Champions League-clash.

Dortmund toont hoe het moet
Wat het struikelblok van Club Brugge is de laatste weken, was de sterkte van Dortmund tegen Blauw-Zwart: efficiëntie. De Duitsers kregen in de eerste helft drie kansen en er werd drie keer gescoord. Club Brugge zette daar enkele grote kansen tegenover, maar kreeg de bal niet in doel.

De wedstrijd was zo al gespeeld in de eerste helft. In de tweede helft maakten de manschappen van Philippe Clement geen vuist. Ook Dortmund was tevreden met de uitslag en hield de voet van het gaspedaal. Zo kreeg Club Brugge een lesje in efficiëntie en heeft het gezien hoe het wél moet.

Onhoudbare Haaland
Naar wie vooraf werd uitgekeken is Erling Braut Haaland, én terecht. De aanvaller was onhoudbaar voor de Brugse defensie. De spits hield met momenten gemakkelijk drie man aan de praat en kon dan nog een kans creëren ook. Een verschil in kwaliteit.

De aanvaller zorgde ook voor een dubbelslag in het Jan Breydelstadion, maar zijn honger leek nog niet gestild. De winnaarsmentaliteit van Haaland is knap om te zien. Ook bij een veilige 3-0 stand wilde de spits voor de hattrick gaan. Haaland bleef actief gesticuleren bij elke aanval, een fenomeen.

Onzichtbare spelers
Bij Club Brugge verdwenen de steunpilaren dan weer naar de achtergrond. Hans Vanaken kon zijn stempel niet echt drukken en ook Emmanuel Dennis dribbelde zich te vaak vast. Vanaken werd ook naar de kant gehaald, net als aanvoerder Vormer die zijn manschappen niet kon oppeppen.

Ook defensie van Club Brugge leek wankel. Simon Deli krijgt de laatste weken veel kritiek en kon ook in de Champions League tegen Dortmund het tij niet keren. Misschien was het verschil in kwaliteit té groot, maar de verdedigers van Blauw-Zwart werden toch te gemakkelijk opzijgezet.