Barcelona moeizaam voorbij Dinamo Kiev, PSG verliest van RB Leipzig

04-11-2020 22:57

FC Barcelona heeft, zonder er écht moeite te voor hoeven doen, gewonnen van Dinamo Kiev. Na negentig minuten spelen stond het 2-1 voor de ploeg van Frenkie de Jong, die als centrale verdediger speelde. Sevilla wist tegen Krasnodar, met een man minder, een 2-0 voorsprong ongedaan te maken.

FC Barcelona - Dinamo Kiev 2-1
Een enigszins ongeïnspireerd Barcelona heeft ook de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League winnend afgesloten. Het Oekraïnse Dinamo Kiev werd met 2-1 verslagen. Lionel Messi zorgde vanaf de penaltystip voor de 1-0, maar het duurde tot minuut 65 voordat de thuisploeg het verschil naar twee bracht. Gerard Piqué verschalkte Kiev-keeper Ruslan Neshcheret (18), die zijn ploeg daarvoor meerdere keren op de been hield.

Dinamo Kiev gaf zich echter niet gewonnen na de 2-0 van Barcelona. Viktor Tsygankov bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in de wedstrijd, maar een stunt zat er niet meer in voor de uitploeg. Kiev blijft hierdoor steken op één punt uit drie wedstrijden, Barcelona heeft met negen punten de maximale score uit drie duels.

Sevilla - FK Krasnodar 3-2
Sevilla begon dramatisch aan het duel met het Russische Krasnodar. De uitploeg kwam via een geweldige vrije trap van Shapi Suleymanov op 0-1 en vier minuten later zette Marcus Berg de 0-2 op het scorebord met een benutte strafschop. Ivan Rakitic zorgde vlak voor rust voor de 1-2, maar nog voor de spelers naar de kleedkamers gingen kreeg Jesús Navas een directe rode kaart van Felix Brych. De eerste rode kaart voor Navas in 766 officiële wedstrijden.

Ondanks dat Sevilla met een man minder stond in de tweede helft hield het de volledige controle over de wedstrijd. De mannen van trainer Julen Lopetegui hadden zelfs 75 procent balbezit. In de slotfase draaide de thuisploeg het duel volledig om: Youssef En-Nesyri werd de matchwinner. Hij zorgde er met twee doelpunten voor dat Sevilla alsnog met 3-2 won.

RB Leipzig - Paris Saint-Germain 2-1
Paris Saint-Germain maakt het zichzelf lastig in Groep H van de Champions League. Op bezoek bij RB Leipzig wordt er met 2-1 verloren. Ángel Di María zette de ploeg uit Parijs in de eerste helft op voorsprong, maar het ging mis toen hij niet veel later een penalty miste. Vlak voor rust maakte Christopher Nkunku er 1-1 van, in de tweede helft schoot Emil Forsberg zijn ploeg vanaf de penaltystip naar de overwinning.

Idrissa Gueye moest het veld na zeventig minuten spelen met zijn tweede gele kaart verlaten, waarna PSG er niet meer aan te pas kwam. Tot overmaat van ramp moest ook Prisnel Kimpembe het veld nog verlaten na een charge op Forsberg.