Zenit en Lazio spelen gelijk, Club Brugge kan leider worden in CL-groep

04-11-2020 20:50
3

Een dramatisch Manchester United heeft na twee overwinningen voor het eerst verloren in deze editie van de Champions League. Op bezoek bij Istanbul Basaksehir werd het 2-1 voor de Turkse ploeg. In de groep van Club Brugge speelden Lazio en Zenit St. Petersburg gelijk.

Istanbul Basaksehir - Manchester United 2-1
De eerste nederlaag voor Manchester United in deze editie van de Champions League. De eerste twee groepswedstrijden tegen Paris Saint-Germain (1-2) en RB Leipzig (5-0) werden gewonnen, maar op bezoek bij Istanbul Basaksehir ging het mis.

Voormalig Chelsea-spits Demba Ba zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, nadat hij een vrije doorgang kreeg op de helft van United en daarbij geen enkele tegenstander tegenkwam. Dramatisch verdedigd door de gasten uit Engeland. Vijf minuten voor rust zorgde Edin Visca voor de 2-0 en ook hier was het verdedigen van United dramatisch.

Vlak voor rust bracht Anthony Marial de spanning terug in de wedstrijd, maar in de tweede helft hield Basaksehir, met Boli Bolingoli in de basis, stand. Het is de eerste overwinning voor de Turkse ploeg deze Champions League-campagne.

Zenit St. Petersburg - Lazio 1-1
Meer gele kaarten dan mooie aanvallen in Rusland woensdagavond. Zenit kwam na een halfuur spelen op voorsprong via Aleksandr Erokhin, die de bal knap achter Lazio-keeper Pepe Reina volleerde. Felipe Caicedo zorgde diep in de tweede helft voor de gelijkmaker, door een goede voorzet van Francesco Acerbi achter Mikhail Kerzhakov te schieten. Scheidsrechter Arthur Soares Dias had het maar druk: hij gaf in totaal acht gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide teams.

Invaller Andrey Mostovoy dacht diep in blessuretijd de winnende te maken, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Door het gelijkspel kan Club Brugge mits winst tegen Borussia Dortmund leider worden in de groep.