'Gesjoemel van Lazio met coronatests onderzocht: degradatie is mogelijke straf'

'Gesjoemel van Lazio met coronatests onderzocht: degradatie is mogelijke straf'

04-11-2020 17:32
10

De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft een onderzoek ingesteld naar SS Lazio. De Romeinen worden ervan verdacht de geldende gezondheidsprotocollen in verband met de bestrijding van het coronavirus te hebben overtreden en riskeren zelfs degradatie uit de Serie A.

Lazio-spelers Ciro Immobile, Thomas Strakosha en Lucas Leiva mochten vorige week vanwege een positieve coronatest niet meereizen naar Brugge voor het Champions League-treffen en ook deze week kon het drietal niet in actie komen in het miljardenbal na een positieve test. De spelers kwamen afgelopen weekend echter wel 'gewoon' in actie in de Serie A: Torino werd met 4-3 verslagen en Immobile maakte zelfs de winnende goal.

De FIGC vertrouwt het zaakje niet, zo valt te lezen in La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse bond heeft de resultaten van alle drie de coronatests opgevraagd en heeft clubpresident Claudio Lotito al ondervraagd, net als arts Ivo Pulcini. Als Lazio schuldig wordt bevonden aan het overtreden van de coronaregels of zelfs het manipuleren van coronatests, kan de club diverse straffen krijgen. Boetes, puntenaftrek en zelfs degradatie uit de Serie A behoren tot de mogelijkheden.

De roze sportkrant schrijft dat de FIGC gaat kijken in hoeverre Lazio het welzijn van spelers, staf, scheidsrechters en andere aanwezigen bij de wedstrijd in gevaar heeft gebracht. Daarnaast wordt ook de intentie om 'het resultaat van een competitiewedstrijd op een ongeoorloofde manier te beïnvloeden' onderzocht.