Juklerod leeft weer op: Die nieuwe positie doet me deugd, ik krijg veel vrijheid

Juklerod leeft weer op: "Die nieuwe positie doet me deugd, ik krijg veel vrijheid"

04-11-2020 14:17

Royal Antwerp FC probeert donderdagavond een geweldige stap richting Europese overwintering te zetten. Als het de drie punten kan thuishouden, zet het concurrent LASK Linz al op zes eenheden. Met een sterke Simen Juklerod op de flanken moet dat zeker kunnen.

De Noor is één van de sterkhouder bij The Great Old en werd op de openingsspeeldag van de Europa League zelfs opgenomen in het 'Elftal van de Week'. Afgelopen zondag gaf Juklerod wel verstek voor het bezoek aan RSC Anderlecht (1-0). "Zondag was ik niet 100 procent fit, dan heeft het geen zin om te spelen. Na een korte babbel met de coach hebben we besloten dat het beter was om niet te spelen", doet hij het relaas op de persbabbel. Tegen LASK verschijnt de linkervleugel waarschijnlijk wél aan de aftrap.

De Oostenrijkers hebben niet meteen de grootste naam, maar zetten de voorbije jaren wel een Europese opmars in. "Ik verwacht een moeilijke match tussen twee ploegen die moeten winnen", gaat Juklerod de druk niet uit de weg. "Zij spelen een beetje zoals ons. Ik voel me goed en we hebben vertrouwen in ons spel. Als we zo verderdoen, gaat het een goeie match worden."

Meer vrijheid
Tijdens de eerste maanden van het nieuwe seizoen kreeg Juklerod veel lof. Na een mindere jaargang lijkt hij weer helemaal op de kwieke flankspeler van toen hij de Jupiler Pro League binnenkwam. "Ik vind dat ik in al die jaren altijd goed gepresteerd heb", merkt de Noor fijntjes op. "Maar die nieuwe positie doet me wel deugd. Ik krijg offensief veel vrijheid, maar moet ook meewerken achterin. Daarr hou ik van", verwijst hij naar de 3-5-2 onder Ivan Leko.

In de zomer gonsde het nog van de geruchten rond een mogelijk vertrek. Dankzij zijn recente prestaties zal de interesse enkel maar aangewakkerd zijn. "Ik denk daar nu niet aan", stelt Juklerod de Antwerp-fans gerust. "Ik zit in een goeie periode, moet zo verder doen en dan zien we wel wat er gebeurt", besluit hij.