UPDATE: Vanderhaeghe (KV Kortrijk) gaat in beroep na schorsingsvoorstel

UPDATE: Vanderhaeghe (KV Kortrijk) gaat in beroep na schorsingsvoorstel

04-11-2020 13:13 Laatste update: 05-11-2020 19:25
1

De hevige burenstrijd tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk heeft haar reputatie nogmaals alle eer aangedaan. In de slotfase van het maandagavondduel ging het er zo hevig aan toe dat zowel Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) als Yves Vanderhaeghe (Kortrijk) een rode kaart onder de neus geduwd kregen. Zij kennen nu hun straf

Vanderhaeghe kreeg een tweede gele kaart voor herhaaldelijk protest en vloog daarom naar de tribunes. Daar bleef het niet bij, want in de laatste minuten ging ook Dompé over de rooie. Na een opzichtige duw moest hij het terrein verlaten. Zo lieten beide elftallen zich van hun minst fraaie kant zien aan de Gaverbeek.

De Belgische voetbalbond heeft het rapport van de scheidsrechter onder ogen gekregen en legde de twee kemphanen één wedstrijd schorsing op. Dat betekent dat Kortrijk het komende zaterdag zonder haar hoofdcoach zal moeten doen, wanneer K. Beerschot V.A. over de vloer komt, terwijl Essevee Dompé mist op bezoek bij Cercle Brugge.

Overigens heeft Vanderhaeghe ook nog een voorwaardelijke straf gekregen. Als hij zijn boekje nogmaals te buiten gaat, krijgt hij er twee speeldagen bovenop. Daarnarast moet de KVK-trainer een boete ophoesten van 2000 euro.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Yves Vanderhaeghe in beroep gaat tegen zijn speeldag effectieve schorsing die het Disciplinair Comité voorstelde. De coach kreeg een rode kaart nadat hij zijn ongenoegen liet blijken aan ref De Cremer.