Flikt Bayern het opnieuw? 'Haaland opnieuw in de belangstelling'

Flikt Bayern het opnieuw? 'Haaland opnieuw in de belangstelling'

04-11-2020 12:30 Laatste update: 12:30
10

Bayern München heeft meerdere keren geprobeerd Erling Haaland naar de club te halen, en zal in 2022 een nieuwe poging gaan wagen. Dat meldt Sport Bild woensdag.

Haaland heeft volgens Duitse media bij Borussia Dortmund een vastgestelde afkoopsom van 75 miljoen euro in zijn contract staat die in de zomer van 2022 ingaat. Die clausule wordt wel ontkend door algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. "Die afspraak hebben we niet gemaakt", zegt Watzke tegen Sport Bild. Haaland heeft een contract tot 2024. "We hebben de duidelijke wens dat Erling langer bij ons blijft en we willen hem en zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) daarvan overtuigen."

Voor zijn komst naar Dortmund, was Haaland ook al in gesprek met Bayern. De club uit München wilde echter niet instemmen met een garantie van een basisplaats, en vond bovendien de salariseisen van Haaland te gortig voor een back-up van Robert Lewandowski. "Wat je niet moet vergeten: het moet het goede moment zijn voor zo'n transfer", zegt algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge tegen Sport Bild over Haaland. "Als je Lewandowski hebt, is het niet loigisch om Haaland te halen en hem eerst in de wacht te zetten."

"Ik denk ook dat Lewandowski nog lang bij Bayern München blijft", zegt Rummenigge. "Hij werkt professioneler aan zijn lichaam dan wie dan ook. Ik denk dat hij zijn carrière in München gaat eindigen. Dat Haaland nu bij Dortmund speelt, is heel logisch."