UPDATE: Gent bevestigt beschikbaarheid Coosemans én trio verdedigers

UPDATE: Gent bevestigt beschikbaarheid Coosemans én trio verdedigers

04-11-2020 10:21 Laatste update: 14:30
17

KAA Gent tankte vertrouwen met een ruime zege bij Waasland-Beveren: 1-4. Dat zal ook nodig zijn, want in de Europa League heeft het dringend nood aan punten. De sterren stonden echter slecht voor het duel bij Crvena Zvezda, want door corona en schorsingen zaten de Buffalo's met de handen in het haar. Nu valt er goed nieuws te rapen.

Eerst en vooral zat Gent met een serieus probleem onder de dwarsligger. Terwijl Davy Roef in quarantaine zit vanwege een positieve coronatest, zit Sinan Bolat nog een laatste schorsingsdag uit door een administratieve blunder. Aangezien derde keuze Colin Coosemans niet op de Europese lijst stond, zou de zeventienjarige Owen Jochmans de honneurs moeten waarmaken. Debuteren in Belgrado, er zijn betere omstandigheden ... De angst van Gent bleek echter voorbarig, want in extremis heeft het Coosemans tóch speelgerechtigd gekregen, weet Het Laatste Nieuws. Hij start dus in doel donderdagavond.

En er is nog meer hoop voor de Oost-Vlamingen. Afgelopen weekend misten ze een karrenvracht verdedigers door positieve coronatesten, maar de recente onderzoeken brachten beterschap. Jordan Botaka, Andreas Hanche-Olsen én Igor Plastun werden immers gezond verklaard. Zij stapten dan ook mee op het vliegtuig richting Servië. Zo blijven enkel Roef en Michael Ngadeu in afzondering, net als trainer Wim De Decker.

Update: KAA Gent heeft de aanwezigheid van Coosemans nu ook bevestigd door de selectie voor het duel met Crvena Zvezda te delen. De doelman, die op 25 september 2019 voor het laatst in actie kwam voor de Buffalo's, moet hoogstwaarschijnlijk Bolat en Roef doen vergeten. Verder zijn dus ook Botaka, Hanche-Olsen en Plastun weer van de partij. Voorin rekent Gent op Roman Yaremchuk, die net op tijd zijn neus voor goals heeft teruggevonden met een hattrick op de Freethiel.