De middelvinger van Bongonda is respectloos en kan ik helemaal niet appreciëren

"De middelvinger van Bongonda is respectloos en kan ik helemaal niet appreciëren"

04-11-2020 10:05
24

KRC Genk is een illusie rijker. Jess Thorup besloot de club na ruim een maand al te verlaten voor een contract bij FC Kopenhagen. Daarop reageerde Theo Bongonda met een middenvinger. Hein Vanhaezebrouck vindt die woede misplaatst.

Al wil de analist niet volledig partij trekken voor Thorup. "Ik vind het bijvoorbeeld niet kunnen dat hij Genk niet zelf heeft gecontacteerd om hen in te lichten en zijn vertrek te verduidelijken", aldus Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad. "Maar je moet nu ook weer niet denken dat hij een man met twee gezichten is. Hij is nog altijd die sympathieke man van weleer."

"Hij gebruikt zijn imago van gentleman weliswaar ook als strategie om zieltjes te winnen bij supporters, maar dat is gewoon overdrijven in wat hij is. Dat mensen hem eerst nog sympathieker vinden dan El Simpático en hem nu afbreken, vind ik not done", klinkt het scherp. "Net zoals het not done was hoe Bongonda reageerde op zijn vertrek."

"Via sociale media je middelvinger opsteken, dat is respectloos en kan ik helemaal niet appreciëren", oordeelt Vanhaezebrouck. "Je zou het nog kunnen zien als een snelle, ondoordachte online reactie. Maar in plaats van het nadien wat te nuanceren, bevestigde hij het een dag later nog een keer. Dat zegt meer over Bongonda zelf dan over Thorup. Hij zou net blij moeten zijn, want onder Thorup is hij de laatste weken weer beter gaan voetballen."