Ampomah herleeft bij Antwerp: Niet het gevoel dat ik in Düsseldorf mislukte

Ampomah herleeft bij Antwerp: "Niet het gevoel dat ik in Düsseldorf mislukte"

04-11-2020 09:33
1

Nana Ampomah mocht afgelopen zondag zijn eerste basisplaats vieren bij Royal Antwerp FC. Op bezoek bij RSC Anderlecht (1-0) kon de flankaanvaller niet zoveel laten zien, maar in principe moet hij wel een meerwaarde zijn voor The Great Old. Nochtans kon hij zich bij Fortuna Düsseldorf niet doorzetten.

Van Waasland-Beveren rondde Ampomah een droomtransfer af richting Bundesliga, maar dat avontuur viel wat tegen. "Bij Düsseldorf was ik in het begin meteen twee maanden out door een blessure en daardoor liep ik lang achter de feiten aan", blikt de Ghanees terug bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb niet het gevoel dat ik ginder mislukte, want er kwamen nooit veel échte speelkansen. Misschien was ik gewoon niet de juiste speler op het juiste moment."

"Ik neem Düsseldorf helemaal niets kwalijk, maar ik heb wel laten blijken dat ik graag weg wou. Als speler moet je soms denken aan je eigen toekomst. Toen Antwerp op de proppen kwam, kon ik niet 'nee' zeggen", klinkt Ampomah overtuigd. "Antwerp is één van de beste ploegen in België, mijn tweede thuis. Dan moet je niet twijfelen. Dit is voor mij een goede stap. De rest laat ik achter mij."

"Antwerp is tot veel in staat"
De ambities reiken in Deurne-Noord tot aan de hemel. Dat past perfect binnen de instelling van Ampomah, verzekert hij. "Niemand van het bestuur heeft mij moeten komen vertellen wat de doelstellingen zijn. Je voelt gewoon dat dit een topclub is, bijvoorbeeld aan de mindset binnen de kleedkamer. Natuurlijk kunnen we de titel pakken. Maar in plaats van daar veel over te praten, moeten we vooral hard blijven werken van match tot match. Als we het écht hard genoeg willen, is er veel mogelijk. Zo bleek bijvoorbeeld in Europa tegen Tottenham", verwijst Ampomah naar de knappe 1-0-zege.

De voorbije jaren maakte hij naar eigen zeggen progressie. "Onder andere op defensief vlak heb ik stappen gezet. In het begin van mijn carrière wou ik ook wel mee verdedigen, maar ik kón het gewoon niet zo goed", lacht Ampomah. "Nu weet ik al beter wat gedaan in balverlies. Hopelijk word ik op een dag zo allround als Sadio Mané van Liverpool. Hij is mijn grote voorbeeld." 

Terugslag door corona
In zijn eerste weken bij Antwerp kwam Ampomah maar moeilijk boven water. De reden? Het coronavirus. "Niet dat ik er toen veel last van had, maar een ziekte is geen grap. Je moet dat serieus nemen", stelt de aanvaller. "Ik miste door corona een stuk van de voorbereiding en dat is natuurlijk nooit goed. Intussen ben ik conditioneel wel stilaan op niveau aan het geraken. Ik ben blij dat ik vorig weekend op Anderlecht mijn eerste basisplaats kreeg. Alleen jammer dat die match voor ons geen goed einde kende."