Yarmechuk heeft potentieel om topschutter te worden, had vorig jaar al gemoeten

"Yarmechuk heeft potentieel om topschutter te worden, had vorig jaar al gemoeten"

04-11-2020 09:00 Laatste update: 09:13
9

KAA Gent draaide vierkant in het seizoensbegin, maar misschien zorgt de ruime zege bij Waasland-Beveren (1-4) wel voor een ommezwaai. Daarbij kan het een goede Roman Yaremchuk gebruiken. De aanvaller leverde een hattrick af op de Freethiel, sloot oktober zo af met zes competitietreffers en werd door Opta verkozen als 'Speler van de Maand'.

Met 87,71 punten troeft Yaremchuk Tarik Tissoudali (K. Beerschot V.A., 85,20 punten) en Theo Bongonda (KRC Genk, 77,81) af. Wim De Coninck analyseert de prestaties van de Oekraïner. ""Zijn hattrick tegen Waasland-Beveren was erg knap. Yaremchuk kan als spits met links, rechts of het hoofd scoren. Maar dan nog vind ik het verrassend dat hij speler van de maand werd gekozen", klinkt het bij Sporza.

"De wedstrijd in Beveren geeft voor mij persoonlijk een vertekend beeld over de maand oktober omdat de Europese matchen niet worden meegerekend in deze verkiezing", oordeelt De Coninck. "Yaremchuk scoorde zijn eerste hattrick in onze competitie tegen Waasland-Beveren, maar hij miste eigenlijk ook grote kansen. Hij had 5 of 6 goals kunnen maken. Waasland-Beveren legde hem ook echt niets in de weg."

Constanter worden
Intussen is de spits van Gent wel genaderd op Paul Onuachu (Genk), de huidige Gouden Stier met negen treffers. "Yaremchuk heeft absoluut het potentieel om topschutter te worden", stelt De Coninck. "Eigenlijk vind ik dat hij dat vorig jaar al ruimschoots had moeten worden. Hij is snel, groot, tweevoetig, beweeglijk, kan een individuele actie maken en heeft een neus om op de goede plaats op te duiken." 

"Het valt op dat Jaremtsjoek heel vaak op de goede plek staat, maar hij moet nog grote stappen zetten bij het puur afwerken, zeker in één tijd. Zowel vorig jaar als dit jaar miste hij nog te veel kansen. Soms ook wel met wat pech. Net als AA Gent kent Jaremtsjoek veel ups en downs. Ik blijf bij hem altijd achter met een dubbel gevoel. Het gevoel dat we het beste van hem nog niet hebben gezien. Om naar een grote club te gaan, moet hij mentaal stappen zetten. Hij moet heel veel vertrouwen voelen", besluit De Coninck.