'FC Barcelona heeft Memphis-strategie bepaald en wil Lyon voor het blok zetten'

'FC Barcelona heeft Memphis-strategie bepaald en wil Lyon voor het blok zetten'

04-11-2020 08:45

FC Barcelona wil nog altijd Memphis Depay en Eric García dit seizoen naar Spanje halen. Maandag besprak trainer Ronald Koeman met technisch directeur Ramon Plánes de strategie om het tweetal vast te leggen.

Zowel Memphis (bij Olympique Lyon) als García (Manchester City) hebben een aflopend contract bij hun clubs. FC Barcelona hoopte het tweetal afgelopen zomer al naar Camp Nou te halen, maar had daar niet de financiële slagkracht voor.

De Catalaanse club heeft nu de nieuwe strategie bepaald: Barça wil Memphis en García in januari transfervrij vastleggen voor volgend seizoen. Daarna gaat de club om de tafel met respectievelijk Olympique Lyon en Manchester City om een transfersom te bespreken voor een overstap in januari. Lyon en City hebben dan een keuze: of de spelers nog voor een gereduceerd tarief verkopen, of geen transfervergoeding vangen in de zomer. Dat meldt Mundo Deportivo.

Ondertussen houdt Barcelona bijna dagelijks contact met de zaakwaarnemers van de spelers, om ze belangrijk te laten voelen. De Catalanen kunnen wel alleen in januari een transfersom op tafel leggen als er ook spelers verkocht worden. Op dat gebied is de situatie van de afgelopen transferperiode niet veranderd.