Benito Raman helpt Schalke 04 aan eerste officiële zege van het seizoen

03-11-2020 18:30

Benito Raman en Schalke 04 kennen een dramatische start in de Bundesliga. Schalke 04 staat voorlopig voorlaatste met twee punten uit 6 wedstrijden, het wist nog niet te winnen dit seizoen. Daar kwam vanavond verandering, weliswaar in de Duitse beker. Schalke 04 versloeg Schweinfurt, een ploeg uit de Regionalliga, met 1-4.

De gewezen topclub uit Duitsland kent al enkele jaren een moeilijke periode. Vorig seizoen strandde de ploeg op de 12e plaats, het seizoen daarvoor deed het zelf nog minder goed met een 14e plaats. Ook dit seizoen hebben ze hun start gemist, het kreeg op de eerste speeldag een pandoering van Bayern München. De wedstrijd eindigde op 8-0, nadien kon Schalke 04 maar slechts twee luttele puntjes sprokkelen.

Woensdagavond stond Schalke 04 voor een makkelijke opdracht want in de 32e finales ging het op bezoek bij een Regionale ploeg, Schweinfurt. Schweinfut kwam verrassend op voorsprong 8 minuten voor de rust. Maar Schalke zette dit voor de rust nog om in een 1-2 voorsprong. In de tweede helft was het lang wachten op het verlossend doelpunt. Die kwam er 10 minuten voor tijd. Benito Raman legde de 1-4 eindstand vast met een mooi doelpunt. De Belg speelde bijna de hele wedstrijd.
Dit is de eerste zege van Schalke 04 in een officiële wedstrijd dit seizoen. Hopelijk is de trein nu vertrokken voor Raman en zijn ploeg.