Mukairu (Anderlecht) is nog een jongen, zeker geen afgewerkt product

"Mukairu (Anderlecht) is nog een jongen, zeker geen afgewerkt product"

03-11-2020 16:15 Laatste update: 17:33
11

Anderlecht maakte zondag kennis met aanwinst Paul Mukairu. Die maakte meteen het winnende doelpunt tegen Antwerp (1-0). Makelaar Serdar Ertemcöz hoopt nu wel dat er niet te veel verwacht wordt van zijn speler. 

Vincent Kompany gaat Mukairu vooral als flankspeler gebruiken. "Hij is inderdaad op zijn best op links. Daar kan hij makkelijk naar zijn rechtervoet gaan en toeslaan met zijn snelheid. Er zal wel geduld nodig zijn met hem. Hij is nog maar een jongen. Vergeet niet dat hij pas een jaar geleden zijn eerste profmatch speelde. Een afgewerkt product is hij zeker nog niet", vertelt de makelaar bij Het Nieuwsblad.

Mukairu heeft alvast een mooie achtergrond. Bij zijn ex-ploeg Antalyaspor leerde hij veel bij van... Lukas Podolski. "Podolski kwam goed met Paul overeen en nam hem al snel onder zijn hoede. Hij vond dat hij veel talent had en wilde hem graag helpen. Een geweldige leraar", benadrukt Ertemcöz.

Mukairu speelt momenteel op huurbasis bij Anderlecht, maar paars-wit heeft wel een aankoopoptie van zo'n drie miljoen euro. Bij Antalyaspor heeft hij nog een contract lopen tot de zomer van 2024.