Bij Club Brugge heb ik nauwelijks kansen gekregen van Clement

"Bij Club Brugge heb ik nauwelijks kansen gekregen van Clement"

03-11-2020 12:15
38

Club Brugge speelt woensdag thuis tegen Borussia Dortmund. Ook twee jaar geleden keek het Dortmund al in de ogen. Toen was Thibault Vlietinck een revelatie, maar inmiddels is hij verhuurd aan Oud-Heverlee Leuven. 

Vlietinck werd bij Club Brugge gelanceerd door Ivan Leko. "Met Leko voelde ik me goed op het veld, voelde ik het vertrouwen. Ik had wat pech met blessures, maar op het moment dat ik fit was, speelde ik. De relatie met Leko en de volledige staf was top", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Onder Philippe Clement was dat anders. "Vorig jaar werd dat vertrouwen ook wel uitgesproken, maar ik denk dat ik één match gestart ben en daarna nauwelijks nog kansen kreeg. Als je dat vertrouwen niet voelt, begin je ook wat te twijfelen. Het is niet leuk elke keer op training te horen dat je het goed doet, om dan zo weinig kansen te krijgen."

Ook bij OHL werd hij voorlopig afgeremd door blessures. Nu hoopt Vlietinck eindelijk door te breken. "Ik ga er geen termijn op plakken, maar voor mij is het belangrijk wedstrijden te spelen. Ik heb geen voorbereiding gehad, dat heeft me parten gespeeld. Ik hoop dat ik snel weer de Vlietinck van die match in Dortmund word. Of nog beter kan worden. Ik ben nog maar 23. Het kan nog altijd. Ik blijf werken en de lat zo hoog mogelijk leggen."