RBFA gaat akkoord met scheidsrechterlijke beslissingen op speeldag 11

RBFA gaat akkoord met scheidsrechterlijke beslissingen op speeldag 11

03-11-2020 11:02
3

Na elke speeldag spreekt het Referee Department zich uit over de afgelopen speeldag. Op speeldag 11 moesten VAR en scheidsrechter ingrijpen bij de wedstrijd Beerschot-OH Leuven.

Bij de eerste fase wordt Bese tegen de grond gewerkt. Aanvankelijk ziet de scheidsrechter er geen graat in, maar de VAR grijpt in. Uiteindelijk krijgt OH Leuven een strafschop. “De scheidsrechter besluit om een strafschop te geven na het zien van de beelden en Frédéric Frans een gele kaart te geven voor een roekeloos contact met de elleboog. Het Referee Department gaat akkoord met de VAR Interventie en de beslissing van de scheidsrechter”, aldus de webstek van RBFA.

Bij deze strafschop signaleert de VAR de scheidsrechter. “Na communicatie met de VAR, moet de penalty hernomen worden omdat Stan Van den Buys van Beerschot (nummer 6) te vroeg in het strafschopgebied komt vooraleer de bal getrapt wordt en daarna betrokken raakt in de actie, waardoor hij Thomas Henry van OHL (nummer 9) belet van de bal te spelen en mogelijk een doelpunt te scoren.” Uiteindelijk wordt de strafschop hernomen, deze gaat wel binnen.