VP 11 Van De Week Speeldag 11: Nieuwe verschuivingen aan de top

VP 11 Van De Week Speeldag 11: Nieuwe verschuivingen aan de top

03-11-2020 12:00 Laatste update: 12:05

Sporting Charleroi is opnieuw alleen leider in de Jupiler Pro League, maar ook heel wat andere clubs blonken uit op Speeldag 11. We zetten de meest opvallende spelers op een rijtje. 

Vanhamel fnuikt OHL
Oud-Heverlee Leuven ging met 4-2 verliezen op Beerschot en beet zich de tanden verschillende keren stuk op Mike Vanhamel. Vanhamel is al heel het seizoen een betrouwbaar sluitstuk op het Kiel. Geen wonder dat Anderlecht hem afgelopen zomer nog wilde binnenhalen.

Revelaties in de defensie
Op de rechterkant kiezen we deze week voor Joakim Maehle van KRC Genk. De Deen speelde uitstekende wedstrijden met zijn landgenoot Jess Thorup achter het roer. Maehle kan duidelijk niet lachen met diens vertrek. Op de andere kant staat Milad Mohammadi, die een assist liet optekenen bij KAA Gent.

Centraal is Noé Dussenne een verrassing. De transfer van Dussenne zorgde voor heel wat vraagtekens, maar hij speelde een secure wedstrijd bij Standard. Hij wordt geflankeerd door Hannes Delcroix, die meer terecht een vaste pion is geworden bij Anderlecht.

Odjidja is terug
Waasland-Beveren bood bijzonder weinig tegenstand tegen KAA Gent, maar dat neemt niet weg dat Vadis Odjidja een mooie comeback maakte. De middenvelder heerste als vanouds en toont aan dat KAA Gent hem hard gemist heeft.

Bij Beerschot lopen er heel wat interessante spelers rond, maar Ryan Sanusi blijft wat onder de radar. Nochtans is hij uitstekend bezig en pikte hij ook nog zijn goaltje mee in de wedstrijd tegen OHL.

Alles op de aanval
In de aanval waren er op deze speeldag heel wat uitblinkers. Ali Gholizadeh heeft het net niet gehaald. Nikola Storm wél, want hij deed zijn ex-ploeg Club Brugge de das om met twee assists. Théo Bongonda zorgde dan weer voor twee goals bij KRC Genk.

Centraal blijkt Lukas Nmecha een schot in de roos voor Anderlecht. Nmecha brengt snelheid en diepgang in de ploeg, wat Kemar Roofe vorig seizoen toch te weinig deed. De laatste plaats is uiteraard voor Roman Yaremchuk. Graag in Gent of niet, de Oekraïner was toch weer dé man met een knappe hattrick.