Gearresteerde Giggs wordt vervangen voor interland tegen Rode Duivels

Gearresteerde Giggs wordt vervangen voor interland tegen Rode Duivels

03-11-2020 08:33 Laatste update: 10-03-2021 14:44
7

Ryan Giggs, bondscoach van Wales en oud-speler van Manchester United, is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Dat melden diverse Britse kranten, waaronder The Sun.

De voetbalbond van Wales stelt in een verklaring 'op de hoogte te zijn van een incident waarbij de coach van het nationale team, Ryan Giggs, betrokken was.' De bond weigert verder commentaar. Het incident zou zich volgens The Sun zondagavond hebben afgespeeld in de woning in Manchester van de voormalig middenvelder van United. 

De politie bevestigt dat agenten op een melding waren afgegaan waarbij een vrouw van rond de dertig jaar lichtgewond was geraakt. "Een vrouw van in de dertig liep lichte verwondingen op, maar had geen verzorging nodig", zegt een woordvoerder, geciteerd door de boulevardkrant. "Een 46-jarige man werd gearresteerd."

Giggs werd maandagmiddag op borgtocht vrijgelaten na een urenlange ondervraging, weet The Sun. Hij is sinds januari 2018 bondscoach van Wales, nadat hij al enige ervaring opdeed als assistent van Louis van Gaal bij United. Met die club won hij onder meer dertien Premier League-titels en twee keer de Champions League.

Update: Ryan Giggs zit tijdens de komende interlandperiode niet op de bank bij Wales. De bondscoach laat het oefenduel met de Verenigde Staten (12 november) en de Nations League-wedstrijden tegen Ierland (15 november) en Finland (18 november) aan zich voorbij gaan, meldt de bond. De clubicoon van Manchester United werd zondag gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Zelf ontkent hij de beschuldigingen met klem.

Assistent Robert Page neemt de honneurs waar, gesteund door de Nederlander Albert Stuivenberg.

Update: Ryan Giggs zal niet op de bank zitten voor de interlands tegen de Rode Duivels, Mexico en Tsjechië komende interlandperiode, dat laat de Welshe voetbalbond weten. Dat was ook al het geval in november. Giggs is momenteel gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin.