Club Brugge heeft spits die het goed doet! Openda doet het voortreffelijk

Club Brugge heeft spits die het goed doet! Openda doet het voortreffelijk

02-11-2020 22:40
9

Waar Club Brugge het dit seizoen moeilijk heeft is een gebrek aan efficïentie. De spits-positie blijft een heikel punt in Jan-Breydel want Clement heeft niet echt een killer lopen in zijn kern. In de zomer werd Loïs Openda verhuurd aan Vitesse, hij doet het zeer goed in Nederland.

Loïs Openda werd voor één seizoen gehuurd door Vitesse. De Nederlandse club bedong geen aankoopoptie bij Club Brugge, en daar lijken ze nu al spijt van te gaan hebben. In Studio Voetbal werd bijvoorbeeld nog maar eens de loftrompet bovengehaald voor onze landgenoot. De Nederlandse analisten beschrijven Openda namelijk als een heel belangrijke schakel in de aanvalslinie van Vitesse. Met drie doelpunten en één assist geven ook de statistieken aan dat Openda wel degelijk in topvorm is. 

Terwijl de nog steeds maar 20-jarige Luikenaar de Nederlandse harten verovert, blijft Club Brugge ondertussen op zoek naar zijn 'droomspits'. Als Openda deze vorm kan aanhouden, lijkt een kans volgend seizoen bij Club Brugge onafwendbaar te zijn voor de jonge Belg.

Het is natuurlijk geen garantie voor spelers die in de Nederlandse competitie schitteren en scoren aan de lopende band ook een succes zijn in België. Denken we maar aan Bjorn Vleminckx, Cyriel Dessers, Vydra (ex-Club Brugge).