Geen eindrondes in amateurvoetbal, Vlaanderen wil herstart vanaf 4 januari

Geen eindrondes in amateurvoetbal, Vlaanderen wil herstart vanaf 4 januari

02-11-2020 17:30
2

De amateurcompetities in het voetbal liggen momenteel stil door het Ministerieel Besluit van 1 november 2020 tot en met 13 december 2020. Er zijn dan ook heel wat ploegen die nood hebben aan een perspectief voor de rest van het seizoen en daar heeft Voetbal Vlaanderen nu voor gezorgd. 

Er werd immers een plan opgemaakt voor de hervatting van de competities vanaf maandag 4 januari 2021. Futsal en minivoetbal kunnen op die dag met een nieuwe competitieweek starten. Het eerste weekend voor de veldvoetbalcompetities wordt ingepland op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021.

Het is de ambitie om de clubs zo snel mogelijk op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te krijgen met het oog op een verder correct verloop van de competitie in functie van de afgesproken algemene regels van toepassing inzake vroegtijdige beëindiging.

Het bestuur van Voetbal Vlaanderen beseft dat het een moeilijke klus wordt om alle wedstrijden af te werken. Daarom werd er nu al beslist om dit seizoen geen eindrondes af te werken.