Verstraete mag starten tegen Anderlecht: Geen moeilijke wedstrijd

Verstraete mag starten tegen Anderlecht: "Geen moeilijke wedstrijd"

02-11-2020 14:30
13

Birger Verstraete stond zondag aan de aftrap bij Antwerp tegen Anderlecht (1-0 verlies). De middenvelder groeit stilaan toe naar zijn beste vorm en is bijna definitief van Antwerp. 

Verstraete stond tegen de snelle Percy Tau, maar hield hem in bedwang. "Ik denk dat Tau, los van de eerste tien minuten, niet vaak in onze grote backlijn is geraakt", geeft hij aan bij Gazet Van Antwerpen. "Dus ik zou niet zeggen dat ik een moeilijke wedstrijd heb gehad."

"Na rust was ik ook aan de bal beter en heb ik mijn duels gewonnen. Ik heb nog niet in mijn beste vorm gezeten bij Antwerp, maar ik voel stilaan toch dat ik op de weg terug ben. Al heb ik nog altijd een stukje van die weg af te leggen."

Door de nederlaag tegen Anderlecht is Antwerp wel zijn koppositie kwijt. "Het was leuk om op kop te staan, maar we zijn ­sowieso realistisch genoeg om te ­beseffen dat we daar niet het hele ­seizoen zullen staan. We weten nu in elk geval weer wat te doen: opnieuw ­klimmen in het klassement", bekijkt hij het positief. 

Als Verstraete nog één match speelt voor Antwerp, dan wordt zijn aankoopoptie automatisch gelicht. Momenteel is hij nog eigendom van FC Keulen.