De Condé reageert verbijsterd: “Van mijn stoel gevallen toen ik het hoorde”

De Condé reageert verbijsterd: “Van mijn stoel gevallen toen ik het hoorde”

02-11-2020 13:20
21

Dimitri De Condé, de TD van KRC Genk, blijft verbaasd achter na het vertrek van Jess Thorup. Vooral de communicatie van Thorup maakt emoties los in Genk, vertelt De Condé aan Het Laatste Nieuws.

Zondagmiddag kreeg De Condé het nieuws te horen van de makelaar van Thorup. “Ik ben van mij stoel gevallen”, reageert de TD. Genk staat perplex na het vertrek van hun coach: “Vooral omdat we helemaal geen signaal in die richting gekregen hebben. Dat hij vertrekt, is niet leuk. Maar vooral de communicatie rond de zaak is vervelend. Ik wil zelf ook wel eens horen wat hem die knoop nu effectief heeft doen doorhakken”, legt De Condé uit. 

Ook de spelersgroep is er niet goed van. “Er zijn spelers die heel kwaad zijn, anderen zijn ontgoocheld en in de komende 48 uur gaan we wel wat oplapwerk hebben om iedereen scherp te krijgen richting de match van zaterdag. De spelers voelen zich wel wat in de steek gelaten”, zegt De Condé.

Over de nieuwe trainer kan De Condé nog niets zeggen. Genk is vooral op zoek naar een peoplemanager. Iemand die goed met mensen om kan gaan. Iets wat met Thorup zeker werkte.