KRC Genk staat voor aartsmoeilijke opdracht: de mogelijke opvolgers van Thorup

KRC Genk staat voor aartsmoeilijke opdracht: de mogelijke opvolgers van Thorup

02-11-2020 12:50 Laatste update: 03-11-2020 10:15
73

Na 38 dagen moet KRC Genk opnieuw op zoek naar een T1. Het lijstje van eind september mag dus weer uit de prullenmand gehaald worden. VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar geschikte opvolgers voor de klus in Limburg.

Marc Brys
Brys lijkt de kandidaat die bovenaan het lijstje staat van KRC Genk, al is hij wel trainer van OH Leuven. Genk zou dus eenzelfde move uithalen als FC Kopenhagen deed als ze Brys wegplukken bij OH Leuven. Brys lijkt zelf tevreden in Leuven, zeker na de uitstekende resultaten. OH Leuven draait mee aan de kop van het klassement. Een overstap naar KRC Genk zou een uitdaging kunnen zijn, maar met OHL meedraaien aan de kop is dat ook.

Bernd Storck
Toen Mazzu in 2019 ontslagen werd, zat Storck bij Cercle Brugge. Genk koos toen voor Wolf, maar de naam Storck bleef altijd hangen bij de Limburgers. Ook toen Wolf vervangen moest worden werd gedacht aan Storck. Storck zit momenteel bij DAC in Slowakije. Hij staat aan de leiding met 28 op 33. Ook hij kan gepolst worden, maar dan moet Storck net zoals Thorup zijn ploeg achterlaten, en dat is toch niet zomaar iets.

Wouter Vrancken
Ook Vrancken staat al een tijdje op de lijst van KRC Genk. Hij doet het matig tot goed bij KV Mechelen, maar lijkt allerminst te azen op vertrek. In september werd hij al gepolst door Genk. Hij bleef toen trouw aan KV Mechelen. Vrancken bewees al eerder te kunnen werken met jonge spelers, en vertrouwen te geven aan een spelersgroep. Iets wat Genk nodig heeft. De vraag is of hij deze keer niet smelt voor de Limburgers club.

Geen Franck Vercauteren
Vercauteren lijkt geen optie. Door de coronapandemie lijkt hij bij zijn familie in Rusland te blijven. Vercauteren zou eerste staan op het lijstje van Genk. Ook in september leek hij coach te worden. Maar het bestuur van Genk vond in de finale van de onderhandelingen geen akkoord wegens persoonlijke redenen van Vercauteren.

Mark van Bommel
Van Bommel werd in december 2019 ontslagen bij PSV. Daar was hij voor het eest trainer van een profploeg. Hij heeft kennis van voetbal en kan goed met jeugd werken. Wel heeft hij geen ervaring en kennis van de Pro League. Een alternatief is het zeker, maar dit kan KRC Genk moeilijk riskeren nadat ze dit probeerden met Wolf.

Het lijkt een aartsmoeilijke opdracht te worden voor het bestuur van KRC Genk. Van de vrije trainers lijken er weinig te passen in het plaatje van Genk. Kennis van de Pro League, kunnen werken met jongeren en ervaring lijken een must. Dan kom je alleen uit bij coaches die al een team hebben. Deze trainers hebben we niet genoemd: Besnik Hasi, Hein Vanhaezebrouck, Hugo Broos, Dennis van Wijk, Peter Maes of wie weet wacht Genk de situatie in Brugge af...