Vandenbempt snoeihard: Wat Thorup hier doet is niet correct

Vandenbempt snoeihard: "Wat Thorup hier doet is niet correct"

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 11:00ma 02-11-2020 om 11:00

Hét nieuws van de week is het verrassende vertrek van Jess Thorup bij KRC Genk. De Deen gaat opnieuw in zijn thuisland aan de slag, FC Kopenhagen is de nieuwe werkgever. Peter Vandenbempt is erg kritisch voor de handelswijze van Thorup.

Het leek een droomhuwelijk tussen Genk en Thorup, tot voor kort was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Het maakt het vertrek des te pijnlijk. "Er waren helemaal geen signalen dat hij ging vertrekken. Meer nog, hij zat bij Genk in zijn wittebroodsweken", vertelt Vandenbempt bij Sporza.

"Hij maakte veel indruk met zijn professionele en menselijke aanpak, en de resultaten waren er ook. Thorup zag er ook gelukkig uit, ze gingen er op lange termijn iets mooi van maken", vervolgt de commentator. Dat pakt nu echter helemaal anders uit, Thorup laat Genk achter zich en vertrekt naar de Deense topclub uit Kopenhagen.

Iets wat bij Vandenbempt op maar weinig begrip kan rekenen. "Laat zijn uitleg straks maar komen, maar het moet toch kunnen dat mensen in het voetbal eens hun engagement nakomen. Ook wanneer er een beter voorstel op tafel komt, en al zeker als je gelukkig bent bij je club", ergert Vandenbempt zich.

"Ik erger me ook aan het begrip dat sommige collega’s van mij hebben voor deze beslissing. Ik vind het verkeerd en zal me blijven verzetten tegen cynisme in het voetbal. Denk ervan wat je wil, dat doe ik ook. Deze keer vind ik het niet correct", besluit de commentator.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
61%
Nee
39%
(577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws