Vanheusden in zak en as: 'Tussen kreten door schreeuwde hij: 'Oh nee, niet nu!''

Vanheusden in zak en as: 'Tussen kreten door schreeuwde hij: 'Oh nee, niet nu!''

02-11-2020 10:36
11

Ondanks de laattijdige 1-0-zege van Standard Luik tegen KV Oostende was de stemming op Sclessin bedrukt. Dat had alles te maken met het uitvallen van Zinho Vanheusden, die al vroeg in de wedstrijd neerging na een onschuldig duel met Makhtar Gueye. Er wordt gevreesd voor een maandenlange inactiviteit.

De kreten van Vanheusden gingen door merg en been zondagavond. Vriend en vijand waren geschokt, aangezien de ernst van de situatie meteen duidelijk werd. Volgens La Dernière Heure hoorde Vanheusden zijn rechterknie tot drie keer toe kraken. Zelfs Arnaud Bodart, die als doelman minstens twee meter verderop stond, verklaarde dat hij iets hoorde.

Daarnaast zou de verdediger tussen het schreeuwen door het volgende uitgeroepen hebben: 'Oh nee, niet nu!'. De blessure komt immers op een erg ongelukkig moment. Niet alleen heeft Standard een loodzwaar programma voor de boeg, bovendien mocht Vanheusden tijdens de vorige interlandperiode voor het eerst proeven van het werk bij de Rode Duivels.

Die ambities lijken nu even de koelkast in te mogen. Vanheusden trekt maandag naar het ziekenhuis, waar een eerste diagnose gesteld moet worden. Hoogstwaarschijnlijk levert die slecht nieuws op. Voor de Limburger is het overigens niet de eerste zware blessure. Hij stond al twee maal maandenlang aan de kant met een knieletsel.