Genk staat perplex na abrupte vertrek van Thorup: 'Teleurgesteld en verrast'

Genk staat perplex na abrupte vertrek van Thorup: 'Teleurgesteld en verrast'

02-11-2020 09:58 Laatste update: 10:00
14

Jess Thorup heeft KRC Genk in snelheid gepakt. Na een lastige competitiestart leken de Limburgers eindelijk de weg naar boven ingezet te hebben, maar net nu verlaat de kapitein het schip. De Deen werd maandag aangekondigd bij FC Kopenhagen. Voor Genk komt dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

In een bericht op haar website laat Genk weten dat het de situatie graag anders had gezien. 'Jess Thorup heeft beslist om per direct terug te keren naar Denemarken en daar hoofdcoach te worden van FC Kopenhagen. KRC Genk is van die beslissing gistermiddag op de hoogte gebracht en ze bleek onomkeerbaar', opent de club.

'De club is tegelijk verrast en teleurgesteld, en betreurt dat Jess ons na zo’n korte periode en na een reeks van uitstekende resultaten alweer verlaat voor een andere uitdaging', klinkt het verder. Genk hoopt op een afkoopsom van zo'n 550.000 euro, al heerst daar twijfel over. Verder kondigt de club aan dat Domenico Olivieri tijdelijk de functie van hoofdcoach zal vervullen, gesteund door assistent Michel Ribeiro.