Genk staat perplex na abrupte vertrek van Thorup: 'Teleurgesteld en verrast'

Genk staat perplex na abrupte vertrek van Thorup: 'Teleurgesteld en verrast'

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 09:58ma 02-11-2020 om 09:58

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 10:00ma 02-11-2020 om 10:00

Jess Thorup heeft KRC Genk in snelheid gepakt. Na een lastige competitiestart leken de Limburgers eindelijk de weg naar boven ingezet te hebben, maar net nu verlaat de kapitein het schip. De Deen werd maandag aangekondigd bij FC Kopenhagen. Voor Genk komt dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

In een bericht op haar website laat Genk weten dat het de situatie graag anders had gezien. 'Jess Thorup heeft beslist om per direct terug te keren naar Denemarken en daar hoofdcoach te worden van FC Kopenhagen. KRC Genk is van die beslissing gistermiddag op de hoogte gebracht en ze bleek onomkeerbaar', opent de club.

'De club is tegelijk verrast en teleurgesteld, en betreurt dat Jess ons na zo’n korte periode en na een reeks van uitstekende resultaten alweer verlaat voor een andere uitdaging', klinkt het verder. Genk hoopt op een afkoopsom van zo'n 550.000 euro, al heerst daar twijfel over. Verder kondigt de club aan dat Domenico Olivieri tijdelijk de functie van hoofdcoach zal vervullen, gesteund door assistent Michel Ribeiro.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat Thorup recht in zijn schoenen staat?

Ja, zo werkt de (voetbal)wereld nu eenmaal
43%
Ik zou het niet doen, maar schandalig vind ik het ook niet
20%
Nee, dit is respectloos
37%
(1464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws