Bayern München-breuk dreigt: We hebben ons voorstel per direct ingetrokken

Bayern München-breuk dreigt: "We hebben ons voorstel per direct ingetrokken"

02-11-2020 08:28
2

Het huwelijk van Bayern München en David Alaba dreigt te stranden. De Duitse recordkampioen heeft het laatste contractvoorstel ingetrokken, bevestigt Bayern-voorzitter Herbert Hainer.

Bayern München en het kamp-Alaba steggelen al maanden over de voorwaarden in het nieuwe contract. De 28-jarige verdediger kan zijn aflopende verbintenis met vijf jaar verlengen, maar eist een hoger salaris, vergelijkbaar met dat van grootverdieners Robert Lewandowski, Manuel Neuer en Thomas Müller.

"We hebben tot zaterdag niets gehoord", zegt Hainer over Alaba bij Blickpunt Sport. "Onze sportief directeur Hasan Salihamidzic heeft vervolgens contact opgenomen met de zaakwaarnemer en het antwoord was dat het aanbod nog steeds niet bevredigend was. Ze hadden meer bedenktijd nodig... We hebben toen besloten ons voorstel per direct van tafel te vegen. Dat wil zeggen: er is geen voorstel meer."

Het is de derde keer dat de onderhandelingen tussen Bayern en Alaba's zaakwaarnemer Pini Zahavi spaak lopen. Hainer: "Eind oktober zou er duidelijkheid zijn. Wij willen ook een planning kunnen maken. Het aanbod was zeer redelijk en concurrerend." Bayern was volgens BILD bereid Alaba elf miljoen euro per jaar te betalen, plus maximaal zes miljoen aan bonussen.