Anderlecht moet vertrek van Tau niet vrezen: Hij geeft elke keer het voorbeeld

Anderlecht moet vertrek van Tau niet vrezen: "Hij geeft elke keer het voorbeeld"

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 09:00ma 02-11-2020 om 09:00

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 09:27ma 02-11-2020 om 09:27

RSC Anderlecht nam zondag de scalp van Royal Antwerp FC. Een doelpunt van nieuwkomer Paul Mukairu was voldoende voor de overwinning (1-0). Vincent Kompany is echter vol lof over Percy Tau. De huurling van is op het veld het verlengstuk van de Anderlecht-coach.

Tau is van nature een stille en gesloten kerel, maar op het veld ziet Kompany de Zuid-Afrikaan als een belangrijke schakel voor het huidige Anderlecht. "Percy is één van de jongens naar wie ik me kan richten om aanwijzingen of tips door te spelen. Hij is een leider. Vanwege zijn prestaties én zijn uitstraling", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"We zijn geen ploeg die kan teren op geïsoleerde supertalenten. Neen, het is zaak om állemaal onze job te doen, om zo een heel vervelende tegenstander te zijn. Wel, Percy Tau geeft keer op keer het voorbeeld", gaat Kompany verder. Zo speelt de aanvaller met meer vertrouwen dan bij Club Brugge. "Terwijl Percy net waardering nodig heeft om écht goed te zijn", aldus zijn entourage.

Naar verluidt kan Brighton in januari Tau al terughalen naar de Premier League, al zijn de regels rond de werkvergunningen ondanks de Brexit nog niet versoepeld. Het lijkt dus weinig waarschijnlijk dat Tau binnenkort al vertrekt uit het Lotto Park. Anderlecht hoeft een vertrek dus nog niet te vrezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kan Tau het maken in de Premier League?

Ja
25%
Nee
75%
(362 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws