Breaking news

'Anderlecht wil transfervrije middenvelder weghalen voor de neus van Galatasaray'

KRC Genk moet vrezen voor afkoopsom: Thorup moet slechts één week loon betalen

KRC Genk moet vrezen voor afkoopsom: "Thorup moet slechts één week loon betalen"

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 07:00ma 02-11-2020 om 07:00

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 07:00ma 02-11-2020 om 07:00

KRC Genk moet zo goed als zeker afscheid nemen van Jess Thorup, na amper veertig dagen. De Deen is op weg naar FC Kopenhagen, de grootste club uit zijn thuisland. Het Laatste Nieuws weet dat de Limburgers op geen grote afkoopsom moeten hopen.

Zo doet Kopenhagen gewoon wat er in het contract van Thorup, namelijk de clausule respecteren. Er wordt een bedrag van 550.000 euro genoemd, maar wellicht heeft Genk hier geen recht op. "Voetbaltrainers zijn niet onderworpen aan de wet van de sportbeoefenaars, maar wel aan de gewone arbeidswetgeving, die voor de meeste werknemers geldt", aldus Sébastien Ledure, sportadvocaat bij CRESTA, in Het Laatste Nieuws.
 
"Bij een trainer is die overeenkomst meestal van bepaalde duur. Daarbij moet een verbrekingsvergoeding betaald moeten worden bij voortijdig vertrek."
Die vergoeding wordt berekend op basis van het aantal maanden dat de coach in dienst is. "Maar voor trainers met beperkte anciënniteit is die bijzonder laag. Iemand als Thorup zou in principe slechts één weekloon moeten betalen als compensatie voor zijn contractverbreking."

Genk gaf aan nog met Thorup en zijn entourage rond de tafel te zitten. "Uiteraard staat het de partijen vrij om een oplossing te onderhandelen waar iedereen zich in kan vinden", besluit Ledure. Volgens het Deense BT is de deal al in kannen en kruiken. 'Kopenhagen is de grootste club in Scandinavië. Je kan het vergelijken met Duitsland, daar zeg je ook geen neen tegen Bayern München', aldus een lokale journalist.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp je de keuze van Thorup?

Ja
65%
Nee
35%
(552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws