Lille laat kans liggen om aan de leiding te komen en speelt gelijk tegen Lyon

Lille laat kans liggen om aan de leiding te komen en speelt gelijk tegen Lyon

01-11-2020 23:05

Lille OSC heeft nagelaten om in de Ligue 1 op gelijke hoogte te komen met koploper Paris Saint-Germain. De ploeg uit Noord-Frankrijk speelde gelijk tegen Olympique Lyon. Jonathan David was invaller bij Lille, Jason Denayer was afwezig bij de uitploeg. 

Lille begon de wedstrijd uitermate goed. Jonathan Bamba zette Les Dogues na ruim twintig minuten op voorsprong in het Stade Pierre-Mauroy. Hij scoorde met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nog voor rust kwamen de gasten uit Lyon goedkoop aan de gelijkmaker. Zeki Çelik maakte op bijzonder ongelukkige wijze een eigen doelpunt en bracht OL daarmee terug in de wedstrijd. Daar maakten ze geen gebruik van, want vlak na rust kreeg voormalig PSV'er Marcelo een rode kaart en was het tegenhouden geblazen voor Memphis en de zijnen.

Dat tegenhouden deed Lyon-trainer Rudi Garcia door de tactiek ietwat aan te passen en Memphis met nog een kwartier te gaan naar de kant te halen. Dat sorteerde wel het gewenste effect, want ondanks een overwicht voor Lille trokken de bezoekers een punt over de streep. Daarmee melden ze zich op de zesde plaats in de Ligue 1, terwijl Lille nalaat om op gelijke hoogte te komen met koploper Paris Saint-Germain.