Hattrick-Held Jaremtsjoek schiet Gent naar deugddoende zege

Hattrick-Held Jaremtsjoek schiet Gent naar deugddoende zege

01-11-2020 22:35 Laatste update: 22:39
5

KAA Gent heeft een deugddoende zege geboekt op het veld van Waasland-Beveren. Onder impuls van hattrick-man Roman Jaremtsjoek werd er met 1-4 gewonnen.

Waasland-Beveren mocht voor het eerst sinds begin oktober nog eens een competitiewedstrijd spelen nadat de club geteisterd werd door het coronavirus. Helemaal wakker was de thuisploeg echter niet, KAA Gent begon sterk aan de wedstrijd en dat vertaalde zich na een halfuur spelen ook in het openingsdoelpunt. Jackers wist eerst nog de penalty van Dorsch te stoppen, tegen de rebound van de Duitser had de doelman echter geen verhaal.

Waasland-Beveren kreeg geen tijd om te bekomen, luttele momenten later stond Gent al 0-2 voor. Jaremtsjoek zette zelf een actie op en werkte die ook proper af. Een opdoffer voor Waasland-Beveren. De kelk moest echter tot aan de bodem worden geledigd in de eerste helft. Jackers stond in een schietkraam, Jaremtsjoek pikte zijn tweede van de avond mee op voorzet van Mohammadi. Geen twee zonder drie dacht de Oekraïner, nog voor de rust maakte Jaremtsjoek zijn hattrick compleet na een knappe steekpass van Odjidja.

Waasland-Beveren had heel wat recht te zetten in de tweede helft. Sinani zorgde al snel voor een eerredder na een rommelige fase voor doel: 1-4. Waasland-Beveren kreeg meer kleur in zijn spel en wist een verdere afgang te vermijden. Gent had echter alles onder controle en speelde de partij volwassen uit.

Na twee opeenvolgende nederlagen is dit een welgekomen driepunter voor gent. Waasland-Beveren geraakt vooralsnog niet weg uit de kelder van het klassement en blijft voorlaatste.