UPDATE: Club moet dan toch geen sanctie vrezen na opstellen Badji

UPDATE: Club moet dan toch geen sanctie vrezen na opstellen Badji

01-11-2020 21:27 Laatste update: 23:15
68

Youssouph Badji stond zondagavond verrassend aan de aftrap bij Club NXT in Eerste Klasse B. De Senegalese aanvaller kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen tegen RWDM en mogelijk komt Club Brugge hem op te stellen.

In het reglement van de Pro League staat immers dat een speler die vijf keer of meer in de basis staat in 1A niet meer mag uitkomen in 1B. En wat blijkt? Badji begon al zes keer in de basis voor Blauw-Zwart in de Jupiler Pro League. Hij had zondagavond eigenlijk niet mogen spelen tegen RWDM.

De Pro League heeft deze regel ingevoerd nadat de beloftenploeg van Club Brugge werd toegevoegd aan Eerste Klasse B. De aanwezigheid van Badji heeft ook niet geholpen, want Club NXT verloor van RWDM met 0-2. De jonkies van Blauw-Zwart blijven daardoor zoeken naar een eerste zege.

UPDATE: Club Brugge moet dan toch geen sanctie vrezen na het opstellen van Badji. Een nauwkeurige studie van het regelement leert ons dat de Senegalees wel degelijk minuten mag maken in 1B bij Club NXT. Badji had namelijk nog geen vijf basisplaatsen verzameld bij Club Brugge vóór dat het 1B-seizoen begon, en mag dus tot het volgende controlemoment speelminuten maken in 1B. Dat volgende controle punt is overigens in februari.