UPDATE: 'Hummels zo goed als zeker niet in Brugge, kansen Haaland zijn beter'

UPDATE: 'Hummels zo goed als zeker niet in Brugge, kansen Haaland zijn beter'

01-11-2020 19:45 Laatste update: 02-11-2020 10:12
4

Club Brugge speelde zaterdagavond gelijk tegen KV Mechelen. Aanstaande woensdag ontvangt Club Brugge het Duitse Borussia Dortmund. Die wonnen wel hun wedstrijd in de competitie. Het versloeg Armina Bielefield met 0-2. 

Dortmund won zaterdagmiddag in spaarmodus op het veld van Armina Bielefield met 0-2. Bij de Duitsers was Erling Haaland niet in actie omdat hij last heeft van een blessure. De jonge spits is dus onzeker voor het duel tegen Club Brugge. Dat zou toch een grote aderlating zijn voor Borussia Dortmund want Haaland scoort in bijna elke wedstrijd hij speelt. 

Centrale verdediger Mats Hummels nam zaterdag de twee doelpunten voor zijn rekening. Nu moest de centrale verdediger vroegtijdig het veld verlaten met een spierblessure. Het is nog onduidelijk wat de ernst is van zijn blessure. Desondanks is hij ook onzeker voor de wedstrijd van aanstaande woensdag. Het kan zijn dat ze geen risico's nemen met hun twijfelgevallen omdat de wedstrijden kort op elkaar volgen.

De kans voor Club Brugge om eventueel een punt of meer thuis te houden en een goede optie te nemen op Europese overwintering, eventueel in de Europa League.

Update 2/11: De deelname van zowel Hummels als Haaland aan het Champions-League-duel in Brugge blijft onzeker. Kicker weet dat er in het geval van de ervaren mandekker nog altijd geen diagnose is. Hoogstwaarschijnlijk zal Hummels er dan ook niet bij zijn op bezoek bij Club. Voor Haaland 'liggen de kansen beter', klinkt het. De Noorse doelpuntenmachine zou slechts last hebben van een lichte knieblessure en bleef afgelopen weekend vooral uit voorzorg aan de kant.